Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ke kostelíčku

9. 7. 2009

Byla to asi nejhezčí příjemně plynulá jarní vyjížďka. Byla to okružní cesta okolo Špk na krosových kolech, kdy jsme poznali velkou část cest kroužících kolem tohoto okresního města a podařilo se nám asi nejlepší letošní průměrnou rychlostí v krátkém odpoledni obkroužit kolem padesáti rychlých kilometrů.

Z Chromče jsme vystartovali až k Bohutínu, kde jsme našli na podruhé stoupání po modré značce a vytlačili si kopec k Bartoňovu. Odsud jsme už najisto zamířili ke kostelíčku, ke kterému se přijíždí po pěkné pěšince pořád nahoru, až dorazíte ke zmíněnému lesnímu „kostelíčku“ poměrně velkých rozměrů. Stále nahoru jsme dojeli po lesní asfaltce až k hájence a přes cestu pokračovali po žluté dál nad sedlo mezi Temenicí a Bohdíkovem. Na sedle jsme zamířili zpět do údolí a dolů až do Šumperka, kterým jsme se promotali kolem Kauflandu na Nové domky (výchozí bod cesty na Městské skály) a odtud dolů k Vikýřovicím. Potkali jsme v této části cesty nejblíž městu spoustu občerstvovacích stanic. Drželi jsme se totiž okružní trasy kolem Špk. Ta nás přes několik klikatých ulic přivedla až k řece, kde jsme objevili dřevěný pěší most. Přes něj jsme pokračovali až k nádraží a dál do kopců. Dlouhou najednou opuštěnou cestou jsme okruhem Špk mířili ke Krásnému. Než jsme dojeli na kopec cesta se zalidnila a odevšad se začali objevovat kolegové ve zbrani městského tipu - všech kategorií. Na Krásné jsme sjížděli dlouhou rovnou cestou a další oblíbené výletní místo vynechali. Pokračovaní už ubíhalo rychle na Nový Malín a zde směrem na Libinu na kopec, kde jsme vzdali plány na terénní vložku po modré a drželi se silnice na Dlouhomilov. Údolním průjezdem jsme se protáhli až do Brníčka, kde se vždy bezproblémově zkracuje cesta na Sudkov nízkým sedlem na Kolšov. Odsud už byla cesta na Postřelmov a Chromeč blesková.

 

Opět to bylo pohodou vyplněné odpoledne. Cesta nás táhla dál a dál a skutečně ubíhala. Rozmanitost a členitost nás potěšila a můžu říct, že tahle cesta opravdu stojí za podniknutí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář