Jdi na obsah Jdi na menu
 


Já Pa Jan a Ven Slovinsko/Itálie I

Léto bylo vyčerpávající vůbec ne únavný prostě uletělo. Začalo nám prvním dnem kdy sme prostě navečer v pátek zmizeli ven směr Gratz-Krajnska Gora. Těšil sem se na julky strašně a bál sem se taky strašně. Vozíme sebou totiž stálýho pasažéra. A je to čím dál věčí outěžek. Vídeň s auta nebyla tak krásná jako Mikulov, ale radost sme měli, když byla za náma. Nocí se to smaží supr za 250 kron je to nejlepší cestování co sem poznal. Přes dvě benzínka sme se došourali až pod hory kam se vyškrábat stálo za to ještě pár minut hledání a po chvilce sme usínali na parkovišti.

Kousek od Krajnske sme vstávali čtyři kamoši. Ráno nás probouzelo světlem modrou hor potoků vzduchu a vody. Ten první pocit byl rozhodující. Jo tady to musí být v pohodě. Po raní rozzcvičce..kdy co jak proč co bude a ježiš, tak dem na kopec. No a klasicky paráda výlet v horách postupně stoupáme a ještě víc a pořád navrch a najednou krpál kurevskej a já sem pochopil, že tyhle hory dou výš než sem čeklal. Vyšli sme asi do poloviny stoupání a odhadli naše síly objektivně. Nahoře muselo být krásně už podle vyprávění Hanese a Vendy. Taky to vyčerpání nachlazení a třídenní doznívání zakyselení svalů. Bylo to trochu přes turistickou náročnost.

Postupně sme se zeškrábali dolů a tam si znovu prohlídli údolí. Skály sou nádherný, ale pro poznání se člověk má na co koukat i v údolí. Odpoledne a k večeru sme proběhli město, lehce zmokli a znovu přenocovali.

Ráno sme dali obhlídku místního bajkparku a vyrazili podél jeho lanovky na přilehlý vrchol. Tentokrát byl postup příjemnější, ale znovu dost za možnosti klidnýho výletu. Nakonec sme se došourali až nahoru a viděli konečně kus kopců už tady bylo jasný, že je to paráda. Člověk si to promítá v hlavě jak jen se tam vyškrábat, když to de tak těžko. Fotek pár sme tu pobrali a mizeli dolů. Ještě sme se tu tak pomotali a rozhodli se odjet k Bledu.

Cesta byla o dost delší než sme předpokládali. Naštěstí to šlo dobře a po hodině sme stáli u jezera. Těžko vyprávět je to fajn místo. Turistický čistý a plný lidí. Má to atmosféru mezi Libinou a riviérou... Parádní večerní obžerství u nádraží a spánek za městem tak sme se loučili s druhým dnem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Measuring Blood Tension

AAnythitteep,27. 7. 2018 22:44

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-avis/